Alla resebyråer och flygbolag i en sökning!

Vuxen

1

Barn

0

Flygresor till Split Kroatien

Flyg till Split i Kroatien och njut av en skön semester eller affärsresa. Staden Split erbjuder något för alla, inklusive historiefantaster, fashionistas och matälskare. Även om staden är mest känd för Diocletianus palats, erbjuder Split även några av de bästa gallerierna, marknaderna, affärerna och kaféerna i hela Europa. Split är en perfekt utgångspunkt för att utforska norra Dalmatien, och ligger ungefär fyra timmar från både Dubrovnik och Zagreb.

En komplex blandning av stilar råder i Split. Här finns romerska ruiner, bysantinska bågar, venetianska gångbanor och har även influenser från Afrika. Fikonträd, olivträd och lysande blå vatten påminner dig om att du fortfarande är vid Medelhavet. Talar du inte kroatiska? Det är inga problem. Liksom alla andra turistdestinationer, talas här nästan alla de tre stora språken – engelska, franska och tyska.

Det skulle emellertid vara bra att lära sig vissa grundläggande ord som troligen kommer ge dig extrapoäng hos lokalbefolkningen. Split är ingen alltför dyr stad, men priserna höjs under sommaren. Du kan hitta hotell vid hamnen, såsom Hotel Adriana och billigare vandrarhem vid kanten av Gamla stan som Hostel Nikolla.

Inget besök i Split är komplett utan att se Diocletianus palats. Som en kvarleva från de stora romerska kejsarna erbjuder slottet en utmärkt historisk tur som hålls på flera språk. Medan tid har inverkat negativt på byggnaden är källaren fortfarande i fin form. I närheten ligger klocktornet St Domnius, en av stadens mest kända strukturer.

Billiga flygresor till Split 

Missa inte skaldjursmarknaden, belägen på Marmontova intill stranden. Även om du inte har tillgång till ett kök, är känslan av lokalbefolkningen som stressar för att köpa den färskaste fisken förtjusande. Men se till att vakna tidigt, eftersom marknaden stänger kl 11.00. Grönsaksmarknaden är ett fantastiskt lunchalternativ, och kommer utan tvekan att vara snällare mot plånboken. Se till att besöka någon av stadens ”pekara” eller bagerier för vissa kakor och bakverk.

En kort båtresa tar dig till Brac Island. Denna ö är tyst och lugn, och är optimal för smekmånad eller de som vill koppla av på stranden. De vita elfenbensbyggnaderna och trånga gatorna ger en orörd känsla och solnedgångarna här är oförglömliga. Glöm inte heller att att besöka de närliggande Salonae ruinerna, som är den forna huvudstaden i det romerska imperiet. Flyg till Split och njut av det riktiga och klassiska Kroatien. Det är helt klart värt en flygresa hit.